Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
11 Februarie 2012, 11:08:45 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flyfishing
| | |-+  lanseta
0 Membri si 5 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 » Imprima
Autor Subiect: lanseta  (Citit de 7862 ori)
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #15 : 08 Iulie 2005, 12:40:49 pm »

Dumitru, ce nu zici de la inceput ca vorbesti de pescuitul la somon, cu bete de clasa 12? Nu cred ca mai e vreunul printre noi care sa aiba acest tip de pescuit in program. Daca stiam ca la asta te referi cred ca dispareau o serie de contre. Din ce am mai vazut si eu pe la TV sau am vorbit cu unu-altul, s-ar putea ca la somon sa fie casting-ul 99% din pescuit, caci n-am gasit pe unul care sa stie de ce merge o anumita musca sau ce musca sa aleaga la somon in functie de studiul apei (poate tu stii, nu contest), de culoarea ei, de vietuitoarele din ea.
Memorat

...................

C&R
.................
dumitru
Vizitator
« Raspunde #16 : 11 Iulie 2005, 02:49:57 am »

@Dumitru - foarte frumos pestele... daca si la noi ar exista asa ceva, ar avea oamenii ce sa arate in poze... insa cum la noi, chiar si salmonidele alea "care este" au viata grea (aproape ca n-au viata)... mai greu cu trofeele.

Casting vs. pescuit s-a mai discutat. Intre timp, am mai reflectat si eu la controversa asta. Data fiind natura apelor curgatoare din muntii nostri... nu prea ai nevoie de cunostinte avansate de casting ca sa prinzi peste. Cum zicea Luci, sunt atatia tarani care "biciuesc" apa cu o nuia de alun, si prind peste mai mult decat muscarii.

Noi avem rauri mici, vijelioase, care se preteaza la nimfe, la uscate in pocket-uri... si ceva bulboane unde, de obicei, nu scoti decat maxim 10 metri de snur, cu tot cu leader.

Casting-ul te ajuta sa poti prezenta o musca in mod cat mai natural - fara sa plesnesti apa, mending-urile (aeriene si dupa lanseu) te ajuta sa corectezi evolutia mustei pe apa, ca sa elimini cat mai mult din "dara"... Astea sunt notiuni folositoare, care nu strica nimanui.

In rest, fiecare pescuieste asa cum vrea, cum poate, cum crede de cuviinta. Noi avem si un mare handicap, deoarece in Ro nu exista instructori de fly casting.

Cand ajungem la capitolul "lac", atunci lucrurile se schimba... acolo nu mai merge cu jumatati de masura. Stii sa lansezi sau nu... se vede imediat. La finalele de musca organizate in fiecare an la Belis, am urmarit muscarii romani pe lac. Marea majoritate se descurca OK pe distante relativ normale, adica 10-12 metri. Mai departe nu se aventurau prea multi. Am vazut si multi care nu se prea pricepeau sa intinda un snur, tailing loop-uri la greu, "pliciuri" pe backcast, bucle lasate, fara forma... Fiecare dupa puteri si dupa nivelul de cunostinte acumulat. Insa fiecare se straduia sa performeze cat mai bine. Nu este vina unora daca n-au avut de unde sa invete. Este de admirat faptul ca incearca si persevereaza.

Pentru mine, casting-ul este un mijloc care ma ajuta sa-mi ating scopul: sa incerc sa prind peste. Pentru mine, conteaza CUM prind peste, nu doar SA PRIND peste. Insa cei ca stiu sa lanseze nu sunt aceiasi cu cei care stiu sa si prinda peste, lucru demonstrat. Pentru situatia apelor si pestilor de la noi, este suficient ca un muscar sa aiba notiuni elementare de casting pt. a prinde peste. Mai trebuie sa cunosti si locurile si preferintele pestilor - deci, uneori, conteaza si musca.

Mai vorbim si despre lansete cu alta ocazie - asa e, n-am pescuit cu 2-handed rods (spey)... insa am avut un bat clas 8, pt. stiuca, cu mai multe tipuri de snururi - printre care si un Teeny Extreme Distance de 300 grains (shooting head integrat).

Testeaza un TCR, oricare, si spune-mi unde vezi tu actiuni intrerupte. La fel, testeaza un XP din 4 bucati vs. unul din 2 - vezi ce rezulta. Eu am facut asta si stiu despre ce vorbesc. Insa nu incerc sa generalizez.

Mai vorbim,
AndreiZ

Salut  Andrei!

Sint sigur ca si in Romania mai este peste mare, sigur este, sa ma scuze Luci – zicea citez- “care lostrita ? mai este lostrita in Romania ?” am incheiat citatul.

VORBESTE in dreptul tau LUCI, alti mai prind!!!

Depinde foarte mult si de gradul de activitate, atitudine, cunostinte, talent, intuitie, viziune, inovatie etc. pentru ca stiu ca sint cite uni ignoranti printre noi care chiar daca prin peste nu se gindesc oare din ce cauza ? pun totul pe seama norocului care nu spun este bine venit dar nu intodeuna este necesar. In dreptul meu prefer sa-l chem. NOROC EDUCAT pentru ca nu fac nimic la voia intiplari cum sper ca fac TOTI pescari “LA FLUTURE” chiar si Luci.

Din spusele voastre deduc ca “lansarea“ sa mai “discutat”. Nu stiu pt. mine este ceva nou nu am discutat niciodata cu nimeni ( in Finlanda locuiesc in jur de 500 de romani dintre care marea majoritate sint pescari dar nici unul ”LA FLUTURE” si din cauza asta ma simt putin orfan ), nu am avut niciodata instructor sau ghid de pescuit (nu stiu cum ai dedus ca as fi avut), sint aicea  in Finlanda instructori, cursuri, cluburi aproape in fiecare oras mai mare, tirguri internationale si domestice, expozitii si exibitii dar pe mine nu ma dau bani afara din casa.
Peste forumul acesta am dat din greseala in ziua in care am scris primul raspuns si pot sa spun ca m-am bucurat mult cind in sfirsit am dat peste frati MEI din ” tagma de.... si nebuni linistiti”, sa spun drept  poate nebun Da dar linistit Nu promit... cu toate ca as prefera POTRIVIT DE TICNIT. Bucuria nu a fost scurta  o contra , un driblig, penalty sau o gluma este bine venita oricind mai ales in intunericul asta aicea.

Revenind  la...  din spusele voastre deduc ca “lansarea“ sa mai “discutat” citez –” Data fiind natura apelor curgatoare din muntii nostri... nu prea ai nevoie de cunostinte avansate de casting ca sa prinzi peste. Cum zicea Luci, sunt atatia tarani care "biciuesc" apa cu o nuia de alun, si prind peste mai mult decat muscarii” – am incheiat citatul.
 CRED ca  atitia TARANI stiu/inteleg ceva mai mult decit ”muscarii” ignoranti la capitolul cunostinte despre Pastrav ( daca la pastrav se referea) sau peste in general ( unde se aseaza ziua, dimineta, la prinz, seara, noaptea, primavara, vara, toamna, iarna,? unde il gasesti pt ca pescuitul ”la fluture” in general vorbind consta mult in a vina/ cauta pestele, ce maninca in sezonul respectiv? ce insecte apar in sezonul respectiv ? apa –culoare, adincime,vietza curentului influentele stari vremei asupra obiceiurilor modului de comportare si habitatul DINSULUI si ALTELE si ALTELE cred ca pe scurt ar fi CIND SI UNDE abia pe urma cred ca ajungem la ”lansare” CUM SA (fac sa ajung la el - lansarea ar fi ceva de genul in care vinatorul prin abilitatea lui ajunge la distanta de tragere /de a fi in stare sa impuste vinatul) de unde urmeaza CU ce (fluture/ rima sa-l amagesc) iar restul... este usor de gicit. Deci in concluzie ar trebui facute temele pt. acasa si abia pe urma ”lansat” EDUCAT nu orbeste.CHIAR si lansatul sistematic nu aduce la fel de bune rezultate ca lasatul ”educat” ( este bun sistematicul mai ales in locuri unde nu ai mai fost niciodata) dar nu indeajus de eficient.
Fiind vorba de rezultate sint de aceiasi parere cu tine nici mie nu imi este indiferent cum prind in ce stil sau maniera , am prins pesti mari (somoni) si am prins si mici mai multi si uni dintre ai mai mici mi-au creat mai multe dificultati sau cum sa spun probleme mai mari/bataie de cap decit uni pesti mari cea ce ma face sai apreciez individual mai mult decit pe alti mult mai mari care au venit in minciog fara prea multe nazuri sau am prins cu lansete de clasa MICA pesti cu mult mai mare decit imi puteam inchipuii ca as putea ( am prins cu lanseta Loop  HM 1000 clasa 7/8 10 picioare mulineta Loop Traditional model 2 somon de 9,900 kg 102 cm lungime cind cu asemenea lanseta peste de 6 kg deja este considerat la somon fiind vorba peste foarte mare, deasemeni apreciat mai mult ca altii)

Nu imi este indiferent daca prind sau nu locul de pescuit fiind la 170 de km de unde locuiesc  costa drumul... una... alta... si in special m- as mintii pe mine insumi daca as spune ca numai merg sa ”lansez” cum spun altii si ca mi-ar fi indiferent daca prind sau nu,  sau ca mi-ar ajunge daca il vad, NU...
Vreau sa prind de fiecare data si mereu acum si in vecii veciilor...

Deasemeni sint de aceiasi parere cu tine la cele mai multe chestii care le-ai mentionat in articolul care a fost pe ”front page” Nu sint de aceiasi parere cu tine cind mentionezi numai lansetele si nu si firele ( cu o lanseta “convenabila” si un fir bun poti/ pot lansa mult mai bine decit cu o lanseta deosebit de buna si un fir rau/ sau nepotrivit)
Din aricol ai dat de inteles (sau asa am inteles eu) ca pt Romania lansete de clasa 4/5 si chiar 2/3 sint indeajus. Vreau sa te contrazic pt ca avem pesti in Romania care cer clase mai mari spre exemplu stiuca, pescuitul la stiuca este foarte popular in Scandinavia, si mai avem si altii, Eu am prins biban, rosioara, chiar si platica care se hraneste de pe fund cu fir fast sink (platica cind este mare o ia si la pestisor deci streamer si mudleri ca sa numai spun de nimfe ) Deacea vreau sa te mai intreb/rog  daca mai scri vreun articol (nu zic si asta a fost bun si interesant) te-as ruga sa iei in vedere si clase mai mari si implicit si fire ( ai mentionat doar DT si WF ) Fire ca SH si S-line fac parte din pescuitul modern/ eficient , deasemeni  inter si sinking lines nu ai mentionat deloc .Nu stiu...  cred ca ai limitat pescuitul in Romania prea ingust, inafara de asta SIGUR ca mine mai sint pescari romani pasionati in lume prin Scandinavia ,USA, Canada etc. care citesc cu draga inima (ca si mine) in romaneste forumul si articolele scrise si cred ca ar fi si ei interesati sa citeasca sau sa dicute  sa (schimbe experiente /patanii, cunostinte , tehnici actualitati in domniu, stiri ca de... cred ca pentru asta este facut forumul) nu numai despre clase mici si pastrav cind mai sint atitea.In felul acesta nu spun cu mintea noastra de romani inventivi poate nu mai avem nevoie  nici de instructori, sau poate se gaseste printre noi cineva cu mai multa experienta sa ne sfatuiasca cind intimpinam o problema pe care nu o putem dezlega singuri (undes doi puterea creste si ...) numai in felul acesta cred ca putem progresa /avansa in pasiune noastra comuna.

NU CRED CA AR FI BINE SA MONOPOLIZATI PESCUITUL IN ROMANIA numai la citez-“ Noi avem rauri mici, vijelioase, care se preteaza la nimfe, la uscate in pocket-uri... si ceva bulboane unde, de obicei, nu scoti decat maxim 10 metri de snur, cu tot cu leader” – am incheiat citatul.

Citez –”. Insa cei ca stiu sa lanseze nu sunt aceiasi cu cei care stiu sa si prinda peste, lucru demonstrat.” am incheiat citatul . Nu sa gasit niciunul  roman multi-functional ca mine ( glumesc ) am si eu singl hand rods 2 dintre care cea mentionata mai sus care am purtato cu mine ca de rezerva  si pescuit cu ea  o data pe an si pot spune ca stiu un pic dar folsesc numai aruncarea ”de jos” si mai am una Loop  HM 1000 clasa 4/5 9 picioare care am tinu-to la naftalina de acum 5 ani decind am cumparato ( cred ca incetul cu incetul ar trebui sa o schimb caci nu prea au viata pre indelungata cam 10 ani ,imbatrineste lacul,cine stie acum citi ani o fi produsa ) Nu pot sa spun  ca sint expert in singl hand rods casting  dar spun ca ar fi bine daca ati incerca cit mai multe tipuri de ”lansari”,  sint baieti aicea care usor lanseaza 24 chiar si 27 m cu bat # 7/8 ST+S-line siking tip2/4/6 si 300 grain aruncare asa numita ”de jos” care prezinta putine dezavantaje intradevar dar ofera foarte multe avantaje poate ar fi cu folos si in Romania asa ceva.
Dupa cum ai inteles folosec deobicei in cea mai mare parte dublu hand ( pentru somon este obligatoriu pe Kymyjoki )

Ai spus la un moment dat ceva despre mulinete si priza lor. Sint deacord cu tine ca cu o lanseta  usoara preferi o mulineta cit mai usoara( deacord este mai placut) sper ca nu folosesti din grafit sint dintre cele mai proaste usoare nu zic, ieftine da, dar funtionabile NU. Sa intimplat sa intre si peste un pic mai mare si datorita fortelor expuse se strimba  cadrul de stringea/bloca/inchila cadrul, dupa ce scapai pestele si era eliberata de forte functiona din nou. Prefer o mulineta sa functioneze, din materiale rezistete nu de jucarie care poate sa fie si un pic mai grea da sa mearga bine o viata de om Am avut LOOP Traditional 3w si doua model 2 dar nu am fos multumit cu ele poate odata am sati spun dece dar am reusit sa vind doa dintre ele si o vind si pe atreia daca gasesc client.Apropo la dublu hand o mulineta un pic mai grea te ajuta la lansat ( vorbesc de 15 picioare o mulineta ar fi buna dupa parerea mea 300 – 400 gr, pe vremuri cind se pescuia cu bete de 18 picioare si DT uni pescare isi adugau o grutate de plumb pe miner sau turnau in miner plumb sa obitina ajutor /imbunatateasca efectul pirgie sa usureze aruncarea)

Fiind vorba de mulinete sint mulinete Bogdan exceptional de bune putin cam scumpe in jur la 2500 € garantate pe viata,foarte laudate si cautate in lume si sint facute in USA de un mos care cred eu dupa nume ca este roman. Il chema  Stan Bogdan  poate cineva dintre voi sa spuna cu siguranta daca este sau nu roman ( ca bine ar fi daca este) 

Stanga Dumitru

* anotherhighlander.jpg (46.73 KB, 500x375 - vazut 196 ori.)
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #17 : 11 Iulie 2005, 12:08:41 pm »

Cum bine a zis MihaiV - noi pescuim la pastrav, lipan, clean, cu lansete de musca. Tu dai cu pari "double-handed". La noi in Ro, nu ai avea ce sa faci cu asa ceva. Deci, discutam de chestii diferite si mi-e ca discutam degeaba. La voi, acolo, somonii umbla pe strada... deci orice pescarici dotat cu minime cunostinte de casting si o lanseta dh poate sa-i prinda si sa se fotografieze cu ei... ca sa le inchida gura fraierilor romani. Plus ca somonii aia nu se hranesc, ci ataca din agresivitate - deci merge cam orice musca frumos colorata...

Cand vorbeam de clasele de AFTM 2, 3, 4 sau 5, ma refeream strict la pescuitul pastravului, lipanului, cleanului. Vezi tu, in general, muscarii de aici sunt putini, si chiar mai putini dintre ei dau isi permit sa-si iar X lansete si X fire. De aceea, articolul meu a fost unul generic, indreptat in special spre "calitatea si calitatile unei vergi de musca".

Si la noi se prind avati la musca, stiuci am prins si eu, bibani la streamer etc. Pescari care sa investeasca bani intr-un combo clasa 8 sau 9 - sunt putini. Nu am intrat in detalii gen shooting head, running line, integrate - pt. ca astea-s specializari... si f. putini folosesc asa ceva... daca nu deloc.

Cei care stiu sa lanseze nu sunt aceiasi cu cei care stiu sa prinda peste - ma refeream la campionii de fly casting din SUA versus campionii la fly fishing. E cu totul alta mancare de peste. Eu stiu niste baieti de prin Anglia si SUA care lanseaza 40 de metri cu o un WF floating clasa 5, cu lanseta clasa 5. Intr-adevar, WF-ul ala este unul de distanta (daca ai auzit, cumva, de SA Masteryy XXD), iar lanseta este TCR (desi se poate si cu alte lansete). Cu un shooting head hi-d (high density) sau cu LC-13, orice muscar poate sa lanseze 25 de metri... deci, aia nu e performanta. Nu vreau sa sune a lauda de sine, dar eu lansez 20 de metri fara nici o problema cu clasa 4... iar cu un 5 sau un 6... se duce si mai bine.

Am mai vazut alti pescari de double-hand rods care habar nu aveau sa lanseze cu o lanseta single-handed... Sa inteleg ca te descurci cu single, double spey, snap-T, snake roll, switch (underhand cast) si alte lanseuri "de spey"? Lanseurile de "spey" se pot executa foarte bine si cu o varga single-hand, normala, dupa cum am invatat si eu, uitandu-ma la filmele instructionale ale lui Mel Krieger (al carui profesor de spey casting a fost nimeni altul decat Leiv Stavmo, numele asta ar trebui sa-ti spuna ceva). De obicei, folosesc single spey-ul des, cand pescuiesc pe rau, la clean, cu ude... si, din cand in cand, snake roll-ul.

Ca mulinete folosesc Loop Traditional (NymphW, DryFly), am avut un Evotec LW 4/6... si mai folosesc Lamson-Waterworks, de asemenea Ross... am avut un Gunnison care tine nu o viata, ci mai multe. Despre Stan Bogdan - am incercat sa iau legatura acum ceva vreme cu el - iar un retailer din SUA, care ii vinde mulinetele, mi-a spus ca este batran (peste 80 de ani), nu are acces internet etc... Oricum, el manufactura mulinete pt. somon/steelhead...

Mai este lostrita in Romania - o poti vedea chiar si tu... nu trebuie decat sa te duci la Muzeul Antipa.

Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #18 : 11 Iulie 2005, 05:19:43 pm »

Cum bine a zis MihaiV - noi pescuim la pastrav, lipan, clean, cu lansete de musca. Tu dai cu pari "double-handed". La noi in Ro, nu ai avea ce sa faci cu asa ceva. Deci, discutam de chestii diferite si mi-e ca discutam degeaba. La voi, acolo, somonii umbla pe strada... deci orice pescarici dotat cu minime cunostinte de casting si o lanseta dh poate sa-i prinda si sa se fotografieze cu ei... ca sa le inchida gura fraierilor romani. Plus ca somonii aia nu se hranesc, ci ataca din agresivitate - deci merge cam orice musca frumos colorata...

Cand vorbeam de clasele de AFTM 2, 3, 4 sau 5, ma refeream strict la pescuitul pastravului, lipanului, cleanului. Vezi tu, in general, muscarii de aici sunt putini, si chiar mai putini dintre ei dau isi permit sa-si iar X lansete si X fire. De aceea, articolul meu a fost unul generic, indreptat in special spre "calitatea si calitatile unei vergi de musca".

Si la noi se prind avati la musca, stiuci am prins si eu, bibani la streamer etc. Pescari care sa investeasca bani intr-un combo clasa 8 sau 9 - sunt putini. Nu am intrat in detalii gen shooting head, running line, integrate - pt. ca astea-s specializari... si f. putini folosesc asa ceva... daca nu deloc.

Cei care stiu sa lanseze nu sunt aceiasi cu cei care stiu sa prinda peste - ma refeream la campionii de fly casting din SUA versus campionii la fly fishing. E cu totul alta mancare de peste. Eu stiu niste baieti de prin Anglia si SUA care lanseaza 40 de metri cu o un WF floating clasa 5, cu lanseta clasa 5. Intr-adevar, WF-ul ala este unul de distanta (daca ai auzit, cumva, de SA Masteryy XXD), iar lanseta este TCR (desi se poate si cu alte lansete). Cu un shooting head hi-d (high density) sau cu LC-13, orice muscar poate sa lanseze 25 de metri... deci, aia nu e performanta. Nu vreau sa sune a lauda de sine, dar eu lansez 20 de metri fara nici o problema cu clasa 4... iar cu un 5 sau un 6... se duce si mai bine.

Am mai vazut alti pescari de double-hand rods care habar nu aveau sa lanseze cu o lanseta single-handed... Sa inteleg ca te descurci cu single, double spey, snap-T, snake roll, switch (underhand cast) si alte lanseuri "de spey"? Lanseurile de "spey" se pot executa foarte bine si cu o varga single-hand, normala, dupa cum am invatat si eu, uitandu-ma la filmele instructionale ale lui Mel Krieger (al carui profesor de spey casting a fost nimeni altul decat Leiv Stavmo, numele asta ar trebui sa-ti spuna ceva). De obicei, folosesc single spey-ul des, cand pescuiesc pe rau, la clean, cu ude... si, din cand in cand, snake roll-ul.

Ca mulinete folosesc Loop Traditional (NymphW, DryFly), am avut un Evotec LW 4/6... si mai folosesc Lamson-Waterworks, de asemenea Ross... am avut un Gunnison care tine nu o viata, ci mai multe. Despre Stan Bogdan - am incercat sa iau legatura acum ceva vreme cu el - iar un retailer din SUA, care ii vinde mulinetele, mi-a spus ca este batran (peste 80 de ani), nu are acces internet etc... Oricum, el manufactura mulinete pt. somon/steelhead...

Mai este lostrita in Romania - o poti vedea chiar si tu... nu trebuie decat sa te duci la Muzeul Antipa.

Corect ce spune  Andrei...  a pus punctul pe "i" intr-un mod elegant.
 Insa, Dumitru, nu acelasi lucru pot spune despre tine in felul in care faci conversatie. E absolut deranjant fata de ceilalti parteneri intr-u pasiune. Esti arogant, lipsit de maniere si fara bun simt. Agresivitatea ta, dupa mine, lipsa de repsect si ironia de prost gust, felul in care te adresezi oricui de aici, nu face cinste nimanui, mai ales unui "roman civilizat" ce traieste peste hotare. Ce sa mai spun de gramatica ta ce prezinta carente crase....
 DIn pacate faci parte din tagma aceea de oameni care plecati din tara fiind,  se cred net superiori  celorlalti plus ca  parca se simt manati de o datorie  " sfanta" de a ne pune cu " botul pe labe " si de a ne educa in spirit rusesc, lovind, si nu vorbin frumos.
 Sincer,   eu nu vad nimic onorant in atitudinea ta si felul in care te comporti pe acest forum.
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #19 : 13 Iulie 2005, 01:53:54 am »

citez-” Cum bine a zis MihaiV - noi pescuim la pastrav, lipan, clean, cu lansete de musca.” am incheiat citatul

NU MAI MONOPOLIZATI FORUMUL NUMAI CU... MAI SINT SI ALTI CARE IL CITESC....

Pleuronectes flesus
Gymnecephalus cernua
Perca fluviatilis
Stizostedion lucioperca
Anguilla vulgaris
Abramis brama
Blicca björkna
Leuciuscus idus
Rutilius rutilius
Leuciscus leuciscus
Abramis ballerus
Vimba vimba
Carassius carassius
Aspius aspius
Salmo trutta m.trutta
Salmo tuttam.vario
Esoxlucius
Salmo gairdneri

Pentru tine Andrei o lista SCURTA Nu sint inclusi toti pesti care sint din belsug  si in ziua de azi in Romania si “o  iau SI la musca” (POATE  REUSESTI SA PRINZI SI TU), ca tot va plac voua limbile straine si ca sa nu m-ai spui ca n-ai ce prinde( caci din spusele tale te citez-” Mai este lostrita in Romania - o poti vedea chiar si tu... nu trebuie decat sa te duci la Muzeul Antipa / sau - ca daca si la noi ar fii...- ” am incheiat citatele IMI DAU SEAMA CA NICI TU NU ESTI IN stare SA PRINZI CA SI LUCI, CU TOATE CA “ATITEA TARANI PRIND. tot dupa spusele voastre ”) Am impresia ca deal de voi nici inaite nu prindeati dar ATI scimbat sculelele ca sa aveti o scuza  de ce nu prindeti CA DE... LA  FLUTURE  SIGUR NU TOATA LUMEA PRINDE TREBUIE SA LE SI AI. Si cred  ca va place sa folositi limbi straine CA SA PARETI MAI BENGOSI sau ca nu va place limba romana ca dupa nume pareti a fi voi CEI “doispe pitici” care va invirtiti pe Forum ca mustele  la... Bozgori.

Te citez-“. La voi, acolo, somonii umbla pe strada... deci orice pescarici dotat cu minime cunostinte de casting si o lanseta dh poate sa-i prinda si sa se fotografieze cu ei... ca sa le inchida gura fraierilor romani. Plus ca somonii aia nu se hranesc, ci ataca din agresivitate - deci merge cam orice musca frumos colorata...”- am incheiat citatul .
Intii si intii invata sa scri TU nu ai nici o scuza ca ai fi fost plecat (din tara) de foarte multi ani si nu ai conversat / scris in romaneste de peste 10 ani sau mai mult.
Ai ideie despre pescuitul la somon ? AI PESCUIT VREODATA ? SAU VORBESTI DIN BURTA CA SI DESPRE RESTUL ? vezi ca jignesti si pe alti pescari ca spre exemplu Domnul din Suedia care a dat destul de bine de inteles ca ia luat 3 (TREI) ANI DIN VIATA SA PRINDA PRIMUL SOMON (si stie despre ce vorbeste) NU AI NICI CEA MAI MICA IDEE DESPRE CE VORBESTI. ESTE CU ATIT MAI GREU CA NICI NU MANIINCA.

CHIAR  SI CU “PARII” ( DE CARE TU NU AI VAZUT IN MARIME NATURALA NICIODATA in viata ta ) CU CARE DAU POT SA ASEZ ORICIND UN FLUTURE MAI FRUMOS CA TINE CU #2/3  any given day.

Deacursul anilor am prins un PIC peste o suta (100 somoni “ REGELEE PESTIIILOR DEEE APPPA DUULLCCEE) si as fi fost BUCUROS SA IMPART CU VOI CUNOSTINTELE / EXPERIENTELE , PATANIILE MELE (ca am asa ceva si cunosc) CU ALTI PESCARI ROMANI ca vorba aia CE TRAGE LA SOMON TRAGE SI LA PASTRAV tehnici si strategii care tie iti vor lua o viata de om sa AUZI de ele, dar tu cum NU ai de unde sa sti caci ESTI pescar numai pe INTERNET.... SI EU NU MAI  AM DE GIND SA IMPART PERLE LA PORCI...
Nici prin gind nu mi-a trecut de “sa le inchid gura fraierilor romani” ci dinpotriva dintodeuna am avut respect si admiratie pentru poporul MEU  roman ( ca nu exista padure fara uscaturi este adevarat, dar printre noi romani (ca si EU TOT ROMAN SINT IN INIMA SI SUFLETUL MEU chiar daca sint cetaten finlandez ) sint si baieti BUNI marea majoritate harnici si meseriasi de se decurca bine oriunde in lume CA SI MINE  in domeniul lor NU SINTEM TOTI HANDICAPATI CARE ASTEPA SI IN ZIUA DE AZI AJUTOARE DIN SRAINATATE ca sa nu m-ai spun ca m-am bucurat si m-am mindrit intodeauna cind am auzit ca un roman a reusit sa faca / reuseaca ceva frumos in viata.) cum de te-a dus pe tine gindul...  NU stiu. Poate denota ceva despre caracterul tau ”frumos” stiu eu?

Te citez-” Cand vorbeam de clasele de AFTM 2, 3, 4 sau 5, ma refeream strict la pescuitul pastravului, lipanului, cleanului. Vezi tu, in general, muscarii de aici sunt putini, si chiar mai putini dintre ei dau isi permit sa-si iar X lansete si X fire. De aceea, articolul meu a fost unul generic, indreptat in special spre "calitatea si calitatile unei vergi de musca"” am incheiat citatul. SCUZE NU AI MENTIONAT CA... CI TE REFERAI LA INTREGUL PESCUT DIN ROMANIA LA “ FLUTURE”(care nu este acelasi cu cel care il sti sau te limitezi TU) ASA SA INTELES.

Te citez –“ Si la noi se prind avati la musca, stiuci am prins si eu, bibani la streamer etc. Pescari care sa investeasca bani intr-un combo clasa 8 sau 9 - sunt putini. Nu am intrat in detalii gen shooting head, running line, integrate - pt. ca astea-s specializari... si f. putini folosesc asa ceva... daca nu deloc” am incheiat citatul
 Da-mi voie sa te contrazic NU sint specializari ci fac parte din pescuitul modern ZILNIC /DE ZI CU ZII “LA FLUTURE”.

Te citez-“ Cei care stiu sa lanseze nu sunt aceiasi cu cei care stiu sa prinda peste - ma refeream la campionii de fly casting din SUA versus campionii la fly fishing. E cu totul alta mancare de peste. Eu stiu niste baieti de prin Anglia si SUA care lanseaza 40 de metri cu o un WF floating clasa 5, cu lanseta clasa 5. Intr-adevar, WF-ul ala este unul de distanta (daca ai auzit, cumva, de SA Masteryy XXD), iar lanseta este TCR (desi se poate si cu alte lansete). Cu un shooting head hi-d (high density) sau cu LC-13, orice muscar poate sa lanseze 25 de metri... deci, aia nu e performanta. Nu vreau sa sune a lauda de sine, dar eu lansez 20 de metri fara nici o problema cu clasa 4... iar cu un 5 sau un 6... se duce si mai bine.” – am incheiat citatul .
Din mesajul meu se intelege CLAR... in romaneste ca vorbeam de: “ ARUNCAREA  DE JOS” ( DACA STII CEI AIA? , nu ma apuc sa-ti explic caci cred ca ar fi mai bine sa-ti desenez NUI MAI SPUNE SPEY CA NU E.) in conditii normale de pescuit NU ” pe spate” ( am povestit la finlandezi ... pescari care au pescuit toata viata “la fluture” uni dintre ei chiar au fost in jurul globului ( pamintesc) si au pescuit pesti de toate natiile ... ALTI mai batrini m-au intrebat cit de lung este metrul in Romania CA MI SA FACUT SI RUSINE, iar ALTI  M-AU INTREBAT DACA NU CUMVA CONFUZI METRUL CU YARDUL SAU PICIORUL CHIAR.
TE CONTRAZICI SINGUR IN MESAJUL PRECEDENT SPUNEAI CA NU MULTI SE INCUMETA PESTE 16 m SI ACUM...
Si apropo NU am spus-o cu rautate (cind am spus ca nu ai mentionat in articol) ci IN PRINCIPIIU cu vorba buna si prieteneste ca tu (care te dai...) nu este ASA bine sa INGUSTEZI / REDUCI in asa maniera pescuitul la...

Te citez-“ Am mai vazut alti pescari de double-hand rods care habar nu aveau sa lanseze cu o lanseta single-handed... Sa inteleg ca te descurci cu single, double spey, snap-T, snake roll, switch (underhand cast) si alte lanseuri "de spey"? ”am incheiat citatul.
Dupa cum am mentionat nu sint “ expert “ ( data fiind natura pasiuni mele pentru REGELE PESTILOR DE APA DULCE unde cel mai potrivit  este lanseta cu doua miini dar nu si obligatorie ) SI CUM PE MINE NU M-AI VAZUT.... dar cu draga inima ti-as da O LECTIE SA-TI SARA FUMURILE DIN NAS DE PREOFESOR / TATIC / GURU SAU CE TE CREZI TU ca NU SINT IMPRESIONAT DE VOCABULARUL TAU DESPRE PESCUIT ( fie el si in engleza, Eu vorbesc cursiv 3 (trei) limbi dintre care una la care nici nu exista vocabular romano -... deci a trebuit sa ghicesc fiecare cuvint in parte TU CITE VORBESTI???

Te citez –“ Lanseurile de "spey" se pot executa foarte bine si cu o varga single-hand, normala, dupa cum am invatat si eu, uitandu-ma la filmele instructionale ale lui Mel Krieger (al carui profesor de spey casting a fost nimeni altul decat Leiv Stavmo, “- am incheiat citatul.
DUPA CUM AM SPUS ... UITINDU -TE LA FILME SI CITIND ARTICOLE NU TE FACE (devii  pescar NICIDECUM “tatic” NICI TEORETIC NU LE INTELEGI BINE DARMITE PRACTIC CA DE AIA SCOTI DIN TINE NUMAI aberatii la puterea adoua si  LA foc automat.

Te citez –“ Despre Stan Bogdan - am incercat sa iau legatura acum ceva vreme cu el - iar un retailer din SUA, care ii vinde mulinetele, mi-a spus ca este batran (peste 80 de ani), nu are acces internet etc... Oricum, el manufactura mulinete pt. somon/steelhead...” am incheiat citatul.
ASTA TI-AM SPUS-O EU ALTCEVA MAI STI??? ca nu-mi place sa –mi aud ecooul!

Bai astia... NU mai POLOATI forumul cu prezenta voastra. Forumul este pentru PESCARI si pescuit  nu pentru “cazare”/ rezervatii la hotel sau intilniri intre poponauti ASTIA AU FORUMUL LOR SEPARAT( ca ieri cind am dechis lista de mesaje din 10... 8 erau de “intilniri” nici decum despre pescuit CA AM CREZUT CA AM GRESIT PAGINA PE INTERNET.

PS. Sa ma scuze ceilalti pescari care poate au inteles gresit NU ma dau mare ca am scule , nu din cauza aia am mentionat ca am (cu toate ca daca am... AM... 8 lansete doua am cumparat numai anul asta G.Loomis Roaring River GLX 15 picioare 10/11 . 12,6 picioare 9/10  2055 €  si doua mulinete Hardy the Sovereign 750 €  si citeva fire la 60 € bucata sint cumparate cu bani cinstiti din munca mea nici pe voi nu va opreste nimeni sa...) CI DIN CAUZA CA:
La noi aici in Finlanda(la fel cum descriie zarbete mus carul ca in USA sint la magazin lansete si fire DEMO pe care poti sa le probezi sa vezi cum functioneza inainte de a le cumpara / sa sti ce iei ) FACE PARTE DIN CODUL BUNELOR MANIERE SA DAI LA ALT PESCAR LANSETA SAU FIRUL SA-L TESTEZE/ PROBEZE CA din jungla de produse noi  care apar in fiecare an este greu / si foarte costisitor sa i-ti gasesti ceva potrivit pt mina /stilul si cunostintele tale (aici in Finlanda unde sint numai 5 milioane de locuitori piata de desfacere este mult mai mica nu ca in USA  ca nici la vinzatori nu le convine sa tina/ dea bani/ investeasca in/pe produse DEMO ( mie pescari finlandezi mi-au dat deficare data cind am cerut ca SINT cunoscut si recunoscut ca pescar din nord si pina in sud (sint urit si invidiat de multi chiar si de multipli campioni filandezi , nu ma cunosc romani... dar asta nu conteza) dar toti mi-au  dat cu incredere sculele sa le probez.), MA GINDEAM CA : DACA FREO UNUL DINTRE VOI FREA SA-SI CUMPERE POATE AS FI FOST IN MASURA SA VA SPUN SAU RECOMAND CU CE FIRE SAU SA VA SPUN CUM FUNCTIONEZA, PLUSURI SI MINUSURI, CA SA NU LUATI CE NU VA TREBUIE. deci repet nu ca sa ma dau mare.

... Totul a pornit de la o SIMPLA intrebare pusa (in general) despre numarul de imbinari la o lanseta (CARE NICI NU A MENTIONAT CLASA NICI LUNGIMEA CI SA REFERIT NUMAI daca e buna cu 4 sau cu 3 sau 2)( bine ca nu ati reusit sa cititi primul meu raspuns/mesaj care este nereusit inregistrat ca aveam prea mult acum de povestit sau daca cineva la citit POATE NU STIE CU CE SA MANINCA) LA CARE AM RASPUNS CIT MAI SIMPLU SI TOT IN GENERAL FARA SA MA GINDEC CA... CALC PE CINEVA PE COADA  (nu am nici un interes) SAU SA INCERC SA IAU CUMVA ( CE NU SINT INTERESAT DELOC ) LOCUL ” de vaza ” la unu din LIIDERII/ VIZIONARILOR PESCARILOR LA FLUTURE ROMANI ca sa primesc ”contre” SAU MAI BINE SPUS liturgii si cum este prinsa mulineta sau urmatoarea ar fi fost cite brate are ancora din trei sau din ce material ( pluta ) este facut minerul la lanseta, ca de ce nu am spus ca dau la somon... ( credeam ca forumul este deschis /liber pt. toti pescari ”la fluture”)? ca pritre voi nici unul nu are in program ASA CEVA, dupa cum spune cineva (nu i-mi aduc aminte numele) ASA A RECUNOSCUT UNUL DINTRE VOI.

deci in concluzie UITATIVA BINE IN OGLINDA SI PE URMA VORBITI DE ALTI MAI ALES CIND NU STITI CU CINE AVETI DE AFACE (pe viitor sa va fie de invatatura de minte), CA SINT AROGANT SI AGRESIV ....  SINT (Luci nu stie inca ce inseamna ”agresiv” in adevaratul sens al cuvintulu) si voi o sa aveti poate dreptul cind veti ajune la nivelul meu in materie de pescuit caci VA DEPASESC PE VOI ”ASTIA”  TOTI LA UN LOC CHIAR SI DACA VA PUNETI CAP LA CAP( ASTE NU AR FI TREBUIT SA VI LE SPUN  DAR LA INSISTENTELE ALTOR PESCARI... CU TOATE CA AR FI TREBUIT SA VA LAS SA FIERBETI IN ZEAMA VUOASTRA de ignoranti.

ce va deranjat mai mult ? CA SINT ROMAN ? CA SINT PESCAR ? CA AM SCULE ? CA AM PRINS SI VOI PRINDE... ? CA SINT STABILIT IN STRAINATATE? SAU  CE?...  VOI ATI INCEPUT NU EU.

nu am degind sa mai acceses forumul asta NICIODATA am altceva mai bun de facut decit sa raspund la afoni( SA MA SCUZE MAREA MAJORITATE A PESCARILOR ROMANI.... ma refer la un grup mic de nepriceputi care polueaza forumul) sint si alte forumuri CU MULT MAI INTERESANTE UNDE LUMEA CU ADEVARAT SCHIMBA EXPERIENTE SI STIU DESPRE CE VORBESC neaccesat de ciumeti care de la orice stirnesc cearta ( hai sa ne mirosim in ciorapi CINE E MAI TARE... sau cine este cine... CA PARCA DESPRE ASTA AR FI FOST VORBA care CU DEVARAT NU MA INDENTIFIC CA FIIND DIN ACEIASI TAGMA. si nici nu sint GESTURI DE PESCARI) DAR DUPA CUM AM SPUS M-AM COBORIT LA NIVELUL VOSTRU LA INSISTENTELE ALTORA...
DECI NU ARE ROST SA-MI RASPUNDETI CA NU IL VOI CITII.
bucuria mi-a ramas scurta Pacat ca mai sint si altii cu care ar sr fi fost placut si interesant sa schimb opinii de orice natura.

Stanga Dumitru  director general & propietar al firmei ” NIKON KONEPAJA” din FINLANDA       

SI LANSETA TOT NU SE INDOAIE LA FEL DE PESTE TOT (ma refer la imbinari si rest) ea fiind PLINA (imbinare tip spigot) si INTARITA (matisata si 2-3 ori lacuita in plus fata de rest) ca sa nu m-ai spun ca/sau este DUBLA (tronson in tronson) DECI.... este la mintea cocosului.... IAR TERMENUL ”drag ” ESTEE FRIIIINA. CA HABAR NU AI andrei. si NU TE MAI PRETINDE DE TARANI PE MALUL APEI CA ”AIA”  PRIND MAI MULT CA TINE ( DUPA CUM SPUI TU) 

Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #20 : 13 Iulie 2005, 02:36:41 am »

TOT EU "moldoveanul"

* 10 kg uros isompi.jpg (106.16 KB, 747x997 - vazut 210 ori.)
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #21 : 13 Iulie 2005, 11:39:41 am »

Zambitor)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cata agresivitate, cata frustrare ascunsa... cum poti sa mai traiesti cu propria-ti persoana? Te uiti dimineata in oglinda? Sper ca exista psihologi si la voi acolo.

Practici cumva si catch & release? Zambitor))

"IAR TERMENUL ”drag ” ESTEE FRIIIINA. CA HABAR NU AI andrei. " - asta a fost prea buna, ca sa ma abtin Zambitor)))))). "Drag" are in engleza mai multe sensuri... iar in pescuitul cu musca artificiala, pe langa sensul tehnic legat de frana mulinetei, desemneaza "dara" lasata pe apa de musca, in cazul prezentarii incorecte. Opusul este "drag-free pesentation".

Cu "dansul" nu te pui, ca are mintea odihnita. Din punctul meu de vedere, subiectul asta e inchis Zambitor))).

« Ultima modificare: 13 Iulie 2005, 02:03:52 pm de catre AndreiZ » Memorat

genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #22 : 13 Iulie 2005, 01:16:40 pm »

Am tacut pana acuma pentru ca daca esti asa "bun" roman trebuia sa sti si vorba aceea din batrani.Prostu daca nu-i fudul , parca nu e prost destul. Iar in afara de faptul ca nu sti sa scri corect in limba ta "moldoveneasca" , eu totusi in calitate de BOZGOR te invit la un pescuit in zona mea sa te vad de ce esti in stare sa prinzi cu stilul tau cel PERFECT.Ca de , cine e specialist ca tine si ca fostul partid comunist (adica multilateral dezvoltat) nu stiu daca ai prinde altceva in carlig decat frumoasele tale imitatii de fluturasi , vesnicul simbol al produselor chinezesti ce se folosesc impotriva copiilor , dar mai scapa pe gaura cate un spermatozoid agresiv si devine un pescar increzut,nationalist si prost de da in gropi.
P.S. Sper (cel putin din partea mea) ca nu o sa mai apara pe forum si alti pescari din tagma ta. Va salut pe toti si fir intins .Iar tie "moldoveanule" BAFTA SI MULT NOROC in continuare. Sa stiti baieti ca asta a luat lectii de la Becali ,asa ca nu ai cu cine discuta. Totul o sa devina un monolog perfect pentrul pescarul "model", prefect si demn de urmat in vecii vecilor .
« Ultima modificare: 13 Iulie 2005, 01:30:07 pm de catre genu » Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #23 : 13 Iulie 2005, 02:03:04 pm »

Am tacut pana acuma pentru ca daca esti asa "bun" roman trebuia sa sti si vorba aceea din batrani.Prostu daca nu-i fudul , parca nu e prost destul. Iar in afara de faptul ca nu sti sa scri corect in limba ta "moldoveneasca" , eu totusi in calitate de BOZGOR te invit la un pescuit in zona mea sa te vad de ce esti in stare sa prinzi cu stilul tau cel PERFECT.Ca de , cine e specialist ca tine si ca fostul partid comunist (adica multilateral dezvoltat) nu stiu daca ai prinde altceva in carlig decat frumoasele tale imitatii de fluturasi , vesnicul simbol al produselor chinezesti ce se folosesc impotriva copiilor , dar mai scapa pe gaura cate un spermatozoid agresiv si devine un pescar increzut,nationalist si prost de da in gropi.
P.S. Sper (cel putin din partea mea) ca nu o sa mai apara pe forum si alti pescari din tagma ta. Va salut pe toti si fir intins .Iar tie "moldoveanule" BAFTA SI MULT NOROC in continuare. Sa stiti baieti ca asta a luat lectii de la Becali ,asa ca nu ai cu cine discuta. Totul o sa devina un monolog perfect pentrul pescarul "model", prefect si demn de urmat in vecii vecilor .

Desi am zis ca subiectul este inchis... am modificat un pic mesajul de sus - nu vreau sa-l jignesc la fel cum a facut-o el... o ironie, doua mai treaca mearga. Am observat jignirile pe diverse tonuri, de la "handicapati" la cele si mai grave, de genul "bozgori". Mi se parea mie o nuanta de nationalism intr-un mesaj anterior... Toata tirada lui agresiva nu face decat sa scoata la lumina caracterul personajului, sau mai bine zis, lipsa caracterului. Nu i-a contestat nimeni calitatea de pescar. Numai pe cea de OM.

P.S. Daca individul Dumitru revine cu raspunsuri de aceeasi factura, solicit moderatorului sa-i interzica accesul pe acest forum. Nu are rost sa ne pierdem vremea cu asemenea mascarici.
« Ultima modificare: 13 Iulie 2005, 03:10:32 pm de catre AndreiZ » Memorat

Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #24 : 13 Iulie 2005, 05:07:26 pm »

.

Stanga Dumitru  director general & propietar al firmei ” NIKON KONEPAJA” din FINLANDA       

Domnu' director/patron/sef/manager/boier...  Ati auzit de Rudotel sau Prozac?
Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #25 : 13 Iulie 2005, 05:11:02 pm »

.... Hai ma si tu, Genule:), ne-am mai distrat si noi un pic... de pescuit pe ploile astea e greu si sa stam in casa asa pe degeaba si mai greu. Noroc cu  acest examplar carpatin emigrat Zambitor ... ca asa am mai ras si noi un pic.
 fir intins
..  va tinem la curent cu finala din we asta...
 toate cele bune si vreme frumoasa
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #26 : 14 Iulie 2005, 01:29:09 pm »

.... Hai ma si tu, Genule:), ne-am mai distrat si noi un pic... de pescuit pe ploile astea e greu si sa stam in casa asa pe degeaba si mai greu. Noroc cu  acest examplar carpatin emigrat Zambitor ... ca asa am mai ras si noi un pic.
 fir intins
..  va tinem la curent cu finala din we asta...
 toate cele bune si vreme frumoasa

Sa aveti vreme buna! Si fir intins!
Memorat

TARANU
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #27 : 14 Iulie 2005, 10:14:48 pm »

Desi am zis ca subiectul este inchis... am modificat un pic mesajul de sus - nu vreau sa-l jignesc la fel cum a facut-o el... o ironie, doua mai treaca mearga. Am observat jignirile pe diverse tonuri, de la "handicapati" la cele si mai grave, de genul "bozgori". Mi se parea mie o nuanta de nationalism intr-un mesaj anterior... Toata tirada lui agresiva nu face decat sa scoata la lumina caracterul personajului, sau mai bine zis, lipsa caracterului. Nu i-a contestat nimeni calitatea de pescar. Numai pe cea de OM.

P.S. Daca individul Dumitru revine cu raspunsuri de aceeasi factura, solicit moderatorului sa-i interzica accesul pe acest forum. Nu are rost sa ne pierdem vremea cu asemenea mascarici.
Ce tupeu la ”moldovean”  tui mama lui de comunist capitalist ce e,  auzi... sa intre el pe internet la forumul MEU... n-a vazut ca aici se joaca la dublu (mixt) daca-i pomenit asa ceva nu-i  asa Luci a?Ca daca stau sa ma gindesc  are lumea dreptate cind spune ca ca nu mai este peste in romania ca dupa cum am vazut  io vreo doi muscari dadeau prin tufe... de... credeam ca asteapta sa iasa pestele la pascut nici nu-i de mirare ca li sa parut ca a ”disparut” pestele din tara (ca daca dadeau in apa sigur fugeau  pesti peste hotare si ma faceau sa cumpar permis degeaba) dar na-veti decit sa m-ai insistati fratilor ca si cum dati si voi de inteles CA... nu mai este peste in romania...,si nu mai este peste in romania... dar io prind ”la greu”... ca sti vorba aia... ”la cite filme am vazut eu... si cite carti am citit eu... ”  si nu ma contrazic deloc mai ales la cita engleza cunosc eu de... am hotarit odata ca nu iese... si nu iese... o terminologie si ca in romania noi dam la... si  la si noua nu ne  trebuie decit 2/3 si 3/4 dt si wf  ca altele nici nu mai sint pe lume  si ce mai vine el cu alte propuneri si idei noi... Ca bine ati facut ca la-ti pus la punct din prima ca forumul nu-i chiar pentru toata lumea...  si nici pescuitul si pentru al sarac si pentru al bogat, cersetori si regi, Tarani si...  deaia sinteti asa multi muscari... si eu nici nu sint ”deloc” arogant cind vorbec  in numele tuturor pescarilor din romania ca aia is fraieri si nu stiu ce ”eminenta” sint eu in domeniu... si nici nu observa nimeni cum ma comport de parca sa denumit  vreo strada dupa mine ce-mi spune el mie de pescuit...cind sint atitea performante la concursuri... si pe noi restul de fraieri  dupa cum sa hotarit ”in sedinta de partid” ca nu ne mai intereseza  si nici nu sintem curiuosi sa mai aflam si altele... din alte parti ca pe noi ne interseaza mai mult unde ne dam intilniri de parca nu sa inventat e-mail pentru chesti personale...ca daca am zis am zis ca ”drag” e dira  de unde ” drag system” sistem de dira de care io n-am auzit la noi aici  decind ma stiu ( fara suparare dar de prin ce zona sinteti voi  de dati cu dira ca se pare ca nici voua nu v-ar strica  vreo terminolgie doua) ”drag queen” nu stiu...nu ma bag , poate altii... voi poate stiti mai bine.ca din contradictie  ”nu” stiu cine a pus mai multe puncte pe” i ” ... ca de aia na-ti mai dat niciun raspus.
Oare este adevarat ca la capitolul conector ”de moldovean ” va-ti prins urechile ca  referitor la ala chiar ca n-ati mentionat nimic desi tu le sti pe toate...

Am incheiat subiectul. Dar daca tu vrei... poti sa-l mai inchei odata ( sau chiar si de doua trei ori )si pe asta ca pe al ”moldoveanului”... ca tot esti tu din ”ala” la care-i place sa aiba ultimul cuvint de spus.
N-ai ambitie sa-mi raspunzi.

PS. mie ce ai sa-mi faci ? ma spui la educa...   pardon mediator (mediatoare) piriciosule.

semnat Un Taran ”de pe malul baltii” 

« Ultima modificare: 14 Iulie 2005, 10:25:25 pm de catre TARANU » Memorat

fir intins !
EMIGRATU
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #28 : 15 Iulie 2005, 07:38:04 am »

Ce tupeu la ”moldovean”  tui mama lui de comunist capitalist ce e,  auzi... sa intre el pe internet la forumul MEU... n-a vazut ca aici se joaca la dublu (mixt) daca-i pomenit asa ceva nu-i  asa Luci a?Ca daca stau sa ma gindesc  are lumea dreptate cind spune ca ca nu mai este peste in romania ca dupa cum am vazut  io vreo doi muscari dadeau prin tufe... de... credeam ca asteapta sa iasa pestele la pascut nici nu-i de mirare ca li sa parut ca a ”disparut” pestele din tara (ca daca dadeau in apa sigur fugeau  pesti peste hotare si ma faceau sa cumpar permis degeaba) dar na-veti decit sa m-ai insistati fratilor ca si cum dati si voi de inteles CA... nu mai este peste in romania...,si nu mai este peste in romania... dar io prind ”la greu”... ca sti vorba aia... ”la cite filme am vazut eu... si cite carti am citit eu... ”  si nu ma contrazic deloc mai ales la cita engleza cunosc eu de... am hotarit odata ca nu iese... si nu iese... o terminologie si ca in romania noi dam la... si  la si noua nu ne  trebuie decit 2/3 si 3/4 dt si wf  ca altele nici nu mai sint pe lume  si ce mai vine el cu alte propuneri si idei noi... Ca bine ati facut ca la-ti pus la punct din prima ca forumul nu-i chiar pentru toata lumea...  si nici pescuitul si pentru al sarac si pentru al bogat, cersetori si regi, Tarani si...  deaia sinteti asa multi muscari... si eu nici nu sint ”deloc” arogant cind vorbec  in numele tuturor pescarilor din romania ca aia is fraieri si nu stiu ce ”eminenta” sint eu in domeniu... si nici nu observa nimeni cum ma comport de parca sa denumit  vreo strada dupa mine ce-mi spune el mie de pescuit...cind sint atitea performante la concursuri... si pe noi restul de fraieri  dupa cum sa hotarit ”in sedinta de partid” ca nu ne mai intereseza  si nici nu sintem curiuosi sa mai aflam si altele... din alte parti ca pe noi ne interseaza mai mult unde ne dam intilniri de parca nu sa inventat e-mail pentru chesti personale...ca daca am zis am zis ca ”drag” e dira  de unde ” drag system” sistem de dira de care io n-am auzit la noi aici  decind ma stiu ( fara suparare dar de prin ce zona sinteti voi  de dati cu dira ca se pare ca nici voua nu v-ar strica  vreo terminolgie doua) ”drag queen” nu stiu...nu ma bag , poate altii... voi poate stiti mai bine.ca din contradictie  ”nu” stiu cine a pus mai multe puncte pe” i ” ... ca de aia na-ti mai dat niciun raspus.
Oare este adevarat ca la capitolul conector ”de moldovean ” va-ti prins urechile ca  referitor la ala chiar ca n-ati mentionat nimic desi tu le sti pe toate...

Am incheiat subiectul. Dar daca tu vrei... poti sa-l mai inchei odata ( sau chiar si de doua trei ori )si pe asta ca pe al ”moldoveanului”... ca tot esti tu din ”ala” la care-i place sa aiba ultimul cuvint de spus.
N-ai ambitie sa-mi raspunzi.

PS. mie ce ai sa-mi faci ? ma spui la educa...   pardon mediator (mediatoare) piriciosule.

semnat Un Taran ”de pe malul baltii” 

Tarane ai incurcat-o, l-ai contrazis pe expertu' din Groapa lui Oatu. Muscaru' de pe canalu' Dambovita  - Cutzarida nu a prins nici un somon dar stie sigur ca prin Finlanda (sau Canada, ca tot venii vorba) somonii umbla aiurea pe autostrada si ii prinde orice "pescarici". Da' sa vezi ce chestie: ma intalnesc cu Steve Rajeff (nu spun cine e, persoana importanta: a castigat de 13 (curat ghinion) ori campionatul mondial de casting) pe un astfel de "bulevard" pe unde navalesc puhoi somonii. Il intreb: ai prins ceva? Imi raspunde: "No luck yet. They are hard to get." Da' n-o traduc. La cat "romglish" stie "scriitoru' " lu' AVP nu-i nevoie. Da' ma Tarane, unde ai auzit tu ca asta a castigat vreun concurs de pescuit la musca? Poate pe Internet...

EMIGRATU

P.S. La multi ani lui Vetarus, azi e 14 iulie inca (cel putin aici...)
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #29 : 15 Iulie 2005, 09:15:13 am »

Mai oameni buni! Mai terminati odata cu scandalul asta ca nu foloseste nimic! Aveti ceva de reprosat? ...scrieti pe MP...dar probabil ca nu sunteti in stare sa spuneti unui om in fata toate tampeniile care va trec prin minte si preferati sa le spuneti in public pentru a beneficia de "suportul" altora ca voi.

Daca nu va convine ce se scrie pe acest forum ...NU INTRATI! Nu va obliga nimeni! Oricum ati putea sa spuneti macar cu cine avem "onoarea" nu sa va ascundeti sub pseudonime.

Sorine eu zic sa stergi mesajele care nu au nici o legatura cu pescuitul ca ocupa spatiul degeaba... la fel si cu membri care posteaza tampenii. Parca era un regulament in care se specifica lucrul asta....
Memorat
Pagini: « 1 2 3 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.