Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
11 Februarie 2012, 11:03:22 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuitul cu naluci
| |-+  Echipamente si accesorii
| | |-+  Lansete Rogue Rods Hot Shot !
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: Lansete Rogue Rods Hot Shot !  (Citit de 4211 ori)
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 20 Februarie 2007, 04:28:45 pm »

Le cunoaste cineva?
A dat cineva cu ele?
Ma intereseaza o paralela intre ele si Hot Shot IMX de la Loomis , in primul rand ca si senzitivitate pentru jigging !
Orice parere , chiar si generala e binevenita .
Va multumesc anticipat .
Memorat
Jean Scurtu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 20 Februarie 2007, 07:14:58 pm »

Nu am pescuit cu aceste bete ,dar cred ca sunt asemanatoare deoarece firma ROGUE(care dupa cate stiu nu mai exista)are amprenta lui Garry Lommis ,fiind facuta de o ruda a acestuia.

Am vazut nise bete ROGUE,unul chiar am trimis in Bucuresti si pot spune ca sunt lucrate impecabil ,mai bine decat betele G.Loomis.

Jean Scurtu
Memorat
RadOne
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 24 Februarie 2007, 12:53:00 am »

Lansetele Rogue sunt mult peste Loomis. Sunt facute in USA spre deosebire de GLoomis care in afara de GLX totul e China sau Mexic. Eu am de doi ani un SJ 663S, 1/4-5/8, seria pt salau. Practic in ultimii doi ani nu m-a interesat deloc sa ma uit macar in cataloage sau magazine la vreo lanseta.
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 24 Februarie 2007, 11:44:22 am »

EWu intrebasem dintr-0un anumit punct de vedere , adica o paralela s-o faca cei care au dat si cu bete avand blank de Batson&Co( adica Rogue sau Kistler) vis-avis de IMX sau XMG50 !

Ca daca e sa dau pe lac din barca FE2 de 7" imi este suficient si nu ratez nici un tac!
Problema e pe rauri mai mari cu jiguri mai grele si fir de 15lbs  sa simti tac-ul.

Si am vazut si eu conceptia celor de la Rogue 5d, dar mai degraba m-as baga la Lamiglas.
Intrebarile astea le pun ca n-am chef sa cumpar din toate ca sa fac comparatie si apoi sa am colectie.
Memorat
liviupop
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 24 Februarie 2007, 12:43:58 pm »

Blancurile de Kistler sunt Rainshadow. Comercializate de Bill Batson, productie China. Dar asta nu inseamna ca nu sunt bune. Eu am un Helium de 6.6. Inainte am avut un IMX de 7'6. Heliumul l-am gasit mai bun pentru salau decat IMX.
Memorat

Long live fishing rod
Jean Scurtu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 25 Februarie 2007, 08:41:22 am »

Nu prea ai dreptate ,e adevarat ca blank-urile folosite de Kistler sunt blank-uri RAINSHADOW,dar nu toate blank-urile sunt facute in China.
Posibil ca HELIUM sa fie mai bun ca IMX,nu pot sa confirm sau infirm deoarece blankul IMX cumparat de mine de la Tom White pe care voiam sa-mi fac un bat de spinning,era stramb prea tare si l-am trimis inapoi ca Tom mi-a spus ca-mi trimite altul +extensie tot IMX(eu pescuiesc la jig cu bete peste 3m.),dar desi i l-am trimis cu confirmare de primire mi-a spus ca nu l-a primit si se pare ca voi pierde cei $90.Astept pana in iunie cand se intoarce din Mexic,unde e plecat din octombrie...

In curand o sa primesc un bat IMX de 8'6"model STR1025C ,bat de casting pe care l-am cumparat joi si e pe drum.
Eu nu pescuiesc cu mulinete de casting ,dar taindu-i tragaciul batul devine de ...spinning,asa ca o sa il incerc in curand.

Ce pot sa va spun sigur e ca batul meu de spinning,facut de mine pe blank ALL STAR AUSTIN(TITANUIM)de 9'w5+extesie HELIUM (normal de la KISTLER pe care il cunosc personal)de 3,5m. e mult mai sensibil decat HELIUM LTA.

Am un bat de 3m. HELIUM LTA,line 4-8lb.lure 3/16oz-3/8oz., cumparat de la TREY KISTLER(nu-l veti gasi in catalog fiind de fapt un bat personal a lui KISTLER)si am pescuit cu el cca.2 ore pe TRINITY RIVER ,TEXAS la white bass cu jig.
Dupa doua ore am schimbat pescuind cu batul meu de 3,5m.ALL STAR TITANIUM in acelas loc.
Abia atunci am putut sa realizez catre atacuri nu am sesizat cu batul HELIUM,TITANIUM fiind mult mai sensitiv.

Cand am vorbit la telefon cu BILL BATSON si i-am spus ca titanium e mai sensitiv ca HELIUM LTA mi-a confirmat ca asa e si e normal deoarece blank-urile titanium au modull de grafit mai inalt decat blank-urile HELIUM LTA.

Poate nu stiti, dar cu ani in urma ALL STAR facea blank-uri si pt. BILL BATSON,iar KISTLER inainte de a-si incepe afacerea proprie a lucrat cca.9 ani la ALL STAR in Houston(el locuieste intr-un oras satelit al Houston-ului ,numit Magnolia la o ora de condus de la mine de acasa).

Din pacate ALL STAR a fost cumparat de SHAKESPEARE si ei nu mai vand blank-uri la nimeni si e f. greu sa mai gasesti ceva blank-uri titanim nervandute,din stocuri mai vechi cumparate de dealeri.

Eu pescuiesc 99% de pe mal si cu batul meu titanium simt atacul si la 60m.,dar e drept pescuiesc numai cu FIRELINE de 4lb.(1,8kg.)si ratez destul de putin pesti.
Ratari mai multe am la calcan ,dar nu din cauza batului ci deoarece calcanul are gura f. osoasa si de multe ori cand ataca el tine atat de strans jig-ul incat acesta aproape nu se misca in gura la intepare cu orice bat cat de tare ar fii batul.

S-a intamplat intr-o zi sa prind limita zilnica de 10 calcani peste 14 inch(35,6cm.)si sa scap peste 20,iar alti pescari langa mine pescuind la peste viu ,nu la jig, sa nu aiba nici pe sfert atatea atacuri cate aveam eu la jig.

Jean Scurtu
Memorat
edi_curiosul
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 13 Martie 2007, 03:07:20 pm »

are cineva habar ce lungime are cotorul de la Antares AX shimano 240, dar la 270 Nedumerit
Memorat

spinning!!! clean si stiuca
Jean Scurtu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #7 : 14 Martie 2007, 08:50:48 am »

Abia acum dupa ce mi-am cumparat un bat G.LOOMIS IMX model ST1025-B,lure wt. 3/8oz.-1oz.(bat de casting de 8'6"),dar pe care il voi folosi ca bat de spinning doar taindu-i tragaciul,va pot spune parerea mea despre el.
Saptamana trecuta am pescuit  la Rollover Pass,peninsula Bolivar ,Texas,Golful Mexic,la jig (la calcan).
Am pescuit prima data cu IMX,apoi cu un LAMIGLAS model G1307 ,spinning de 8'6' lure wt. 3/8oz.3/4oz. si apoi cu batul de 3.5m. facut de mine pe blank fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM) DE 9' W8 + extensie HELIUM LTA de la KISTLER.
Toate aceste bete sunt f. sensitive,dar am observat ca TITANIUM e un pic mai sensitiv si mai usor(desi e mai lung si e normal fiind facut pe blank fly). IMX sI LAMIGLAS G1307  au aceeasi sensitivitate ,dar LAMIGLAS-ul e un putin mai usor cu cca. 15-20g.la aceeasi lungime si putere.
Ca exemplu G.LOOMIS-ul de casting ST1025-B de 8'6" cantareste 180g. iar un LAMIGLAS G1307-T tot de 8'6" si lure wt. 1/2oz.-1 1/2oz.(deci mai tare ca IMX-ul)tot de casting cantareste 170g. ,cu 10 g. mai putin ca IMX.-ul.

Pe "rapitori"(unde nu mai postez ca "staff"-ul e fara coloana vertebrala si fara caracter))am aratat de mai multe ori ca HELIUM LTA de la KISTLER nu e asa sensitiv ca TITANIUM si nici ca IMX sau LAMIGLAS seria G1000.

Cand o sa termin si batul ce o sa-l fac pe blank fly ST.CROIX AVID de 9' w9 o sa va spun parerea si despre AVID,apoi si despre RAISHADOW RX8(am doua blank-uri de fly de 9' w7 si W8).

Urmeaza sa incerc un blank de steelhead englezesc HARRISON, ce urmeaza sa-l cumpar in viitorul apropiat ce s-ar parea sa fie mult mai bun ca cele amintite anterior ,ca sensitivitate si greutate a blank-ului (12''-14").

Jean Scurtu

« Ultima modificare: 14 Martie 2007, 08:53:11 am de catre Jean Scurtu » Memorat
horiavd
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #8 : 26 Martie 2007, 09:41:49 am »

Ce pot sa va spun sigur e ca batul meu de spinning,facut de mine pe blank ALL STAR AUSTIN(TITANUIM)de 9'w5+extesie HELIUM (normal de la KISTLER pe care il cunosc personal)de 3,5m. e mult mai sensibil decat HELIUM LTA.

Domnule Scurtu, luminati-ma si pe mine...Ce este aia EXTENSIE la un bat? Unde se pune, la cotor sau la spitz....daca se pune la spitz care sunt criteriile dupa care se alege o extensie la un batz?
Multumesc.
Memorat
ersilian
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #9 : 26 Martie 2007, 06:13:09 pm »

Am batul G.Loomis Hot Shot HSR9000-2S de la IMX ,lungime 7,6", actiune extra fast , greutati  1/4-1/2 , este un bat care acum 3 ani cand l-am cumparat era varianta din 2 buc. la categoria dropship, acum gasesti doar dintr-o buc. Cand l-am cumparat eu am luat varinta din doua bucati desi se facea la comanda imi era frica de lungimea lui la transport , dar prietenul meu Bogdan Vasilescu a cumparat pe cel dintr-o bucata ( daca il cunosti si esti prin zona poti s-al vezi la el in Bucuresti, eu stau la Cluj si poate e prea departe pt tine). Pot sa-ti spun ca e un pic greu pe fata din cauza inelelor la lungimea asta , dar de altfel daca iti plac betele lungi asta este ideal pt salau la cuciucuri. Eu pescuiesc si biban sau stiuca cand il am doar pe acesta in barca pt ca este suficient de sensibil cand arunci greutati mici si deasemenea suficient de tare cand da-i cu o lingura de maxim 14g., un bat bun de compromisuri.
  Ersilian
  Nu cunosc in schimb celalalt bat cu care l-ai comparat.
Memorat
Jean Scurtu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #10 : 01 Aprile 2007, 07:41:58 pm »

Domnule Scurtu, luminati-ma si pe mine...Ce este aia EXTENSIE la un bat? Unde se pune, la cotor sau la spitz....daca se pune la spitz care sunt criteriile dupa care se alege o extensie la un batz?
Multumesc.

Mie nu-mi plac betele scurte la pescuit in primul rand deoarece pescuiesc de pe mal si nu intotdeauna pestii sunt in apropierea malului,astfel incat de multe ori sunt nevoit sa arunc departe de mal.
Betele lungi ma ajuta sa arunc mult mai departe decat as arunca cu betele scurte ,in acelas timp imi permite un control mai bun al liniei,important cu atat mai mult cu cat pescuiesc 99% la jig,cat si o intepere la timp.
Numai batul nu te ajuta sa arunci departe daca nu folosersti fir subtire,de aceea eu pescuiesc cu FIRELINE de 4lb.+leader fluorocarbon si o mulineta ce se preteaza cel mai bine la pescuitul cu fire textile(cazul mulinetelor DAIWA SS TOURNAMENT 700 si 1300 folosite de mine ce in afara unei frane extrem de fine pune firul pe tambur in cross sub un unghi de aproximativ 5 grade ce nu permite ingroparea firului intre celelalte spire de pe tambur ,iar tamburul "long cast" ajuta la obtinerea unor aruncari f. lungi).

Deoarece aici nu gasesc bete destul de lungi si usoare sunt nevoit sa-mi construiesc eu bete folosind blank de pescuit la musca ,pe care le prelungesc adaugand o extensie de carbon la partea din spate a batului,astfel incat sa obtin lungimea dorita de mine.Pt. a nu ingreuna de pomana blank-ul folosesc de obicei inele tip match,model "M",SIC sau HIALOY,mici si usoare si cu picior lung(astfel pot folosi mai putine inele doarece piciorul lor lung distanteaza firul de blank destul pt. ca frecarea cu blank-ul sa nu scurteze aruncarea),iar manerul batului il fac intrerupt,folosind doar minimul de pluta necesar.De cele mai multe ori folosesc mandrina de casting ce lasa sa se vada blank-ul(ca sa pot simti cu degetul direct pe blank  atacurile pestilor mult mai bine),mandrina careia ii tai tragaciul si care o pot lipi direct pe blank fara a mai fii nevoit sa adaug bucse,sau matisaj sub ea(aleg mandrina astfel incat diametrul ei interior sa fie egala cu diametrul blank-ului in portiunea unde doresc sa pun mandrina).
Nu folosesc niciodata pluta in fara mandrinei -foregrip-(ca sa pot atinge blank-ul cu degetul aratator sa simt atacurile pestilor mai bine).

Cat despre criiteriile dupa care aleg extensia pot spune ca in primul rand e sa ajung la lungimea dorita de mine ,apoi sa fie un carbon de calitate care sa aiba aceeasi conicitate (sau apropiata) cu a blank-ului ce doresc sa il lungesc,oricum extensia trebuie sa aiba caracteristici apropiate de ale blank-uli ce trebuie prelungit.
« Ultima modificare: 01 Aprile 2007, 10:51:35 pm de catre Sorin » Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #11 : 19 Decembrie 2007, 11:17:40 am »

Abia acum dupa ce mi-am cumparat un bat G.LOOMIS IMX model ST1025-B,lure wt. 3/8oz.-1oz.(bat de casting de 8'6"),dar pe care il voi folosi ca bat de spinning doar taindu-i tragaciul,va pot spune parerea mea despre el.
Saptamana trecuta am pescuit  la Rollover Pass,peninsula Bolivar ,Texas,Golful Mexic,la jig (la calcan).
Am pescuit prima data cu IMX,apoi cu un LAMIGLAS model G1307 ,spinning de 8'6' lure wt. 3/8oz.3/4oz. si apoi cu batul de 3.5m. facut de mine pe blank fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM) DE 9' W8 + extensie HELIUM LTA de la KISTLER.
Toate aceste bete sunt f. sensitive,dar am observat ca TITANIUM e un pic mai sensitiv si mai usor(desi e mai lung si e normal fiind facut pe blank fly). IMX sI LAMIGLAS G1307  au aceeasi sensitivitate ,dar LAMIGLAS-ul e un putin mai usor cu cca. 15-20g.la aceeasi lungime si putere.
Ca exemplu G.LOOMIS-ul de casting ST1025-B de 8'6" cantareste 180g. iar un LAMIGLAS G1307-T tot de 8'6" si lure wt. 1/2oz.-1 1/2oz.(deci mai tare ca IMX-ul)tot de casting cantareste 170g. ,cu 10 g. mai putin ca IMX.-ul.

Pe "rapitori"(unde nu mai postez ca "staff"-ul e fara coloana vertebrala si fara caracter))am aratat de mai multe ori ca HELIUM LTA de la KISTLER nu e asa sensitiv ca TITANIUM si nici ca IMX sau LAMIGLAS seria G1000.

Cand o sa termin si batul ce o sa-l fac pe blank fly ST.CROIX AVID de 9' w9 o sa va spun parerea si despre AVID,apoi si despre RAISHADOW RX8(am doua blank-uri de fly de 9' w7 si W8).

Urmeaza sa incerc un blank de steelhead englezesc HARRISON, ce urmeaza sa-l cumpar in viitorul apropiat ce s-ar parea sa fie mult mai bun ca cele amintite anterior ,ca sensitivitate si greutate a blank-ului (12''-14").

Jean Scurtu

Interesante precizari.
N-as fi crezut ca blancurile G1000 de la Lamiglas sunt mai  usoare ca IMX de la Loomis.
Si nici la fel de senzitive.
Asteptam pareri si despre  St.CroixAvid si Rainshadow RX8.
Memorat
Jean Scurtu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #12 : 29 Decembrie 2007, 01:54:16 am »

Abia acum raspund referitor la betele facute de mine pe blank-uri de fly ST. CROIX (SCIII)AVID de 9'w9 si RX8 de 9'w9.

Batul facut pe AVID 9'w9 +extensie,mi se pare mai putin sensitiv decat batul meu facut pe blank titanium ,tot fly TITANIUM,de 9'w8+extensie,dar e posibil sa am acesta senzatie si din cauza ca batul e mai moale desi e de w9 nu de w8 ca TITANIUM.

Cat despre batul ce l-am facut pe RX8 (asa credeam eu deoarece cand l-am cumparat eu era la reducere si denumirea GX8 m-a dus cu gandul la RX8)in final am aflat ca e de fapt un blank ST.CROIX (SCII).
Batul ce l-am facut pe el e un bat usor si la primul pescuit cu el am prins 5 calcani peste limita minima de 14 inch(35,6cm.) si 25 sub dimensiunea limita pe care i-am eliberat.
Insa ca sensivitate e mult sub TITANIUM,practic simteam atacul ca o ingreunare a firului si nu simteam distinct fundul apei si denivelarile intalnite.Asa ca pe al doilea blank de la aceeasi firma de 9'w8 nu-mi voi mai face bat ca nu ma multumeste.

Jean Scurtu
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.