Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
11 Februarie 2012, 11:11:51 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Cum se leaga un carabus de mai?
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: Cum se leaga un carabus de mai?  (Citit de 7444 ori)
PitzRO
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 28 Octombrie 2006, 12:58:34 am »

Are cineva foto despre cum se leaga un carabus de mai? Materiale folosite? As fi vrut ceva foto din etape diferte de legare a mustei. Multumesc anticipat!
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 14 Februarie 2007, 11:34:42 am »

zilele astea am legat si eu si pot in sfarsit sa-ti raspund.
Poze pas cu pas n-am facut dar sper sa intelegi.
Carlig: preferabil nr 8 sau 10, de uscata.
Ata de legat: 6/0, neagra sau maro
Prinzi in apropierea curburii un manunchi destul de mare de fire din coada de fazan (vreo 40 de fire)
Prinzi tot acolo o bucata din foaie de spuma (grosime cam 2 mm, latime cam 7-8 mm, lungime cam 2 cm, neagra sau maro) astfelincat capatul liber sa fie in directie opusa tijei (spre stanga pentru dreptaci)
Prinzi 3-4 fire din pana de paun, cu care apoi cerclezi tija.
Intorci spuma peste tija si o prinzi la 3-4 mm de inel, astfel incat sa aiba forma carapacei. Tai surplusul.
Dai firele de coada de fazan peste spuma, astfel incat sa o acopere uniform si le prinzi la 3 mm de inel. Surplusul: o parte le intorci spre curbura si le prinzi asa, fiind picioare spre spate. Le tai la lungimea care o consideri. Din celelalte faci un cap si lasi si picioare spre inainte.
Cam atat.
Incerc sa pun imediat si ceva poze la galerie, in faza finala.
Memorat

...................

C&R
.................
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 14 Februarie 2007, 12:14:12 pm »

am pus pozele la galeria foto
Memorat

...................

C&R
.................
bugnar
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 16 Februarie 2007, 11:04:56 am »

Mihai, cam asa leg si eu carabusii, cu precizarea ca folosesc carlige mai groase, de preferinta pt. latausi, Tiemco. Pe carlige usoare, carabusul tinde sa se aseze cu spinul in sus. Am facut la un moment dat probe pentru carlige de uscata, ca sa-mi cada intotdeauna pe apa cu carligul in jos, modificand forma "carapacei" adugand material flotant dedesubt, in anumite pozitii relative la simetria fata de tija carligului. Dar cea mai sigura metoda a fost tot un carlig mai gros, mai greut.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #4 : 17 Februarie 2007, 12:26:29 pm »

Foarte buna observatia cu carligele mai groase. Merci de sfat! Aveam tendinta sa merg spre carlige mai subtiri, pentru o flotabilitate mai buna. Dar ai dreptate, la ce e in carapace, pot fi oricat de groase ca tot plutesc.  Ranjet
De care Tiemco? Eu de obicei folosesc TMC 100. In poza sunt 3 carabusi, unul din cei luati de RIon de la S-M si doi facuti de mine. Nu mai stiu pe ce i-am legat pe cei din poza, ca am pe aci atat Tiemco, cat si altele. Dar nu asta e important, ci idea pe care mi-ai dat-o! Merci inca o data!
Memorat

...................

C&R
.................
Danaila
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 17 Februarie 2007, 04:07:36 pm »

Foarte buna observatia lui Bugnar. Si eu aveam problema cu prezantari nepotrivite la aterizare. Si nu erau neaparat din cauza vreunui mod defectuos la lansare, pur si simplu aveam muste care cadeau bine, altele prost tot timpul, iar altele cum dadea Doamne Doamne!
Gata, ma duc la menghina fac si eu un carabus doi ca tot am descoperit si faza cu Galeria foto multummita lui MihaiV.
Thanks baieti!
Memorat

Lucian Danaila
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.