Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
11 Februarie 2012, 10:56:31 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Dubbing: stie cineva cum
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 2 3 » Imprima
Autor Subiect: Dubbing: stie cineva cum  (Citit de 6739 ori)
ady_fly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 26 Februarie 2006, 07:57:55 am »

Am incercat zadarnic sa realizez dubbing-uri ca cele cumparate de dincolo! Daca as gasi asa ceva in comert nici nu m-as sinchisi! Deci, stie cineva cum pot obtine un dubbing de calitate indiferent de materialul folosit (par de animale salbatice, lana, etc.). Si inca ceva, poate acceseaza topicul cineva care se ocupa cu comertul de materiale: pe cand pene de calitate in magazine (nu virtuale)?

The Force be with you, fly masters!
Memorat

Go fishing...what else?!
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 26 Februarie 2006, 11:57:55 am »

Nu stiu in alte parti cum e, dar in Cluj chiar gasesti in magazine o mare varietate de materiale pt dubbing si pene.
Chiar cele mai bune calitativ sunt la pret mare afara si ar face stoc inutil aici, asa ca nu se aprovizioneaza cu asa ceva.
Cu o foarfeca si o rasnita de cafea poti obtine dubbing f bun.
Memorat

...................

C&R
.................
ady_fly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 27 Februarie 2006, 10:06:32 pm »

MihaiV
si in Timisoara se gasesc pene indiene eu intrebam de pene de calitate! Cand intrebam de dubbing, ma interesa procesul de obtinere ca produs final asa cum il cumperi de dincolo in pungi de 5, 10 buc., cu parul de iepure de aceasi lungime si gata prins pe ata! Printre altele incercarile mele au fost zadarnice in a gasi ceara speciala, probabil tot la magazinele virtuale voi ajunge, ca de blanuri nu ma pot plange - imi fac un Alain Delon!!! Ranjet
Memorat

Go fishing...what else?!
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 28 Februarie 2006, 09:06:05 am »

In Cluj sunt pene genetice, lungi de 20 cm, cu barbule de lungime constanta. Sunt si gaturi la peste 100 ron.
Dubbing pus direct pe ata nu m-a interesat, prefer sa mi-l pun singur.
Memorat

...................

C&R
.................
narcisb
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 28 Februarie 2006, 02:30:53 pm »

MihaiV
si in Timisoara se gasesc pene indiene eu intrebam de pene de calitate! Cand intrebam de dubbing, ma interesa procesul de obtinere ca produs final asa cum il cumperi de dincolo in pungi de 5, 10 buc., cu parul de iepure de aceasi lungime si gata prins pe ata! Printre altele incercarile mele au fost zadarnice in a gasi ceara speciala, probabil tot la magazinele virtuale voi ajunge, ca de blanuri nu ma pot plange - imi fac un Alain Delon!!! Ranjet

Ady_fly - pentru pene vezi ca Misu (MihaiV) a postat un anunt in care are saddle genetic - diverse culori. Atentie la penele de sadle - sunt in general
cu hackle mai scurt decat gaturile, merg bine de la #14 16..#22. Poate mai are si Luci.
Cu gaturile genetice insa este o problema. Poate mai are Luci ceva Spencer.

Dubbing: 80% duin cazuri: masca de iepure si o foarfeca / masina de tuns. Recoltezi pe nuante: urechile sunt in general negre, falcile sunt bej spicuite, etc.
De amestecat - atentie  ::)sa nu te vada amanta/nevasta Tupeist. Pui smocurile recoltate, si apa intr-un blender si le dai viteza. Se usuca pe hartie igienica. Vei avea dubing pentru 10 ani. Poti recolta la fel muskrat=BIZAM natur, sau fibre sintetice - mohairuri, sau stiu eu ce alte resturi de la ghemuri de lana
gasesti in casa, pe care le tai cu foarfeca in bucati de 6 - 10mm.
Se pot face si amestecuri: natur cu sintetic, poti modifica nuantele ..
"sky is the limit".. vorba unui amic al meu caruia ii placea votca
Memorat
ady_fly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 28 Februarie 2006, 07:05:36 pm »

Multumesc tuturor pt. sugestiile date via-a-vis de dubbing si mai astept si alte procedee.
Intr-o alta ordine de idei se pare ca trebuie sa ma pun bine cu muscarii din Cluj pt. a ma aproviziona cu pene de calitate. Ce zici MihaiV? In cazul in care esti de acord da un semn si stabilim posibilitatea de colaborare!
Cu respect ady_fly
Memorat

Go fishing...what else?!
dreamfly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 28 Februarie 2006, 08:09:08 pm »

ady_fly pentru penaje eu folosesc Whitting 100 pack apelind la dl Jean Scurtu jscurtu@houston.rr.com . Mi le comanda de pe ebay, costa max 11$ setul si cu comision si transport sunt oricum mai ieftine decit la Cabelas. Mi-am luat cam toate culorile si mai multe pachete si nu mai am probleme cu penele.
Memorat
ady_fly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #7 : 28 Februarie 2006, 09:22:12 pm »

Dreamfly, multumesc. Nu vreau sa par scartar, din contra, dar per total la cat ajunge pachetul de pene la livrare daca el pleaca cu 11 $ (pret destul de mic fata de alte firme), mai precis in momentul primirii cat ai platit ca sa stiu la cat sa ma astept (da-mi detalii despre produsele comandate de tine daca nu sunt indiscret)! Si spune-mi cum ai procedat in cazul culorilor?
« Ultima modificare: 28 Februarie 2006, 09:30:40 pm de catre ady_fly » Memorat

Go fishing...what else?!
dreamfly
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #8 : 28 Februarie 2006, 09:36:52 pm »

No problem! Te inteleg ca si eu am avut problema asta prima oara inainte sa comand ceva. Transportul in SUA si apoi in Romania a fost vreo 25$. In pachet am avut si o mulineta buna si un fir de musca plus 12 gaturi. In total + comision + taxa western union a fost ceva in jur de 240-250$. Am refacut din nou calculele si mi-a iesit ca m-a costat in plus per bucata fiecare lucru ceva mai putin de 30%. Eu am gasit atuncu Whitting 100 la 6$ pack, adica fulgii mi-au iesit pe la 7$- 8$.
Azi am vazut pe ebay la 11$, cred ca ti-ar iesi pe la $14.
dar trebuie sa ti cont ca pretul e cu atat mai mic cu cat valoarea coletului e mai mare. Daca iei doar un gat si adaugi transporturi si comisioane e nashpa. Dar la zece gaturi cred ca iesi bine. Mai ales daca mai adaugi ceva ca mine, o mulineta, etc
Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #9 : 02 Martie 2006, 05:13:32 pm »

gasesti Whiting gold in romania la un pret mai bun si decat pretul de achizitie de 11usd care e silver Clipitor
Le gasesti la magazinele din cluj, nu e mare scofala.
Dubbing la fel gasesti de la amestecuri de ureche de iepure cu sintetice gen antron,  la ice dubbing,  la super fine dubbing-uri, practic gasesti tot ce vrei. Inclusiv ceara, ca am vazut ca ai intrebat.
Iar de  dubbing aplicat direct pe ata de montaj pot sa iti spun ca nu exista. Da, este dubbing aplicat insa pe sarma -lita de cupru in prealabil data cu ceara. Se pune smoc omogen de dubbing si apoi  se roteste pana se formeaza ca un chenille. Se foloseste la nimfe, etc. Dubbing-ul cu CDC e mai complicat...oricum nu sunt in tara care  folosesc asa ceva - poate Sorin Dragoi.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #10 : 02 Martie 2006, 05:26:00 pm »

Dubbing-ul cu CDC e mai complicat...oricum nu sunt in tara care  folosesc asa ceva - poate Sorin Dragoi.

nici eu nu folosesc dubbingul integral din CDC. il mai amestec cateodata cu par de ureche de iepure, atat la uscate cat si la nimfe. face sa se prinda bule de aer de el mult mai bine. nu pt flotabilitate neaparat, cat pentru asemanarea cu o musca reala scufundata. la unele nimfe, emergeri etc poti adauga mai mult CDC in torace. la uscate merge bine in aripa paraloop, care pina la urma poti spune ca e un fel de dubbing.
in schimb dubbing gata montat pe litza folosesc din plin. am un fel de "masina" care face in paralel 12 "litze" impletite cu dubbing. e un fel de rama in care intind firele . apoi se rotesc simultan cu ajutorul unui motoras. ies foarte bine si sunt foarte folositoare la constructia nimfelor.
Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #11 : 04 Martie 2006, 07:39:50 am »

Sorine,  apropo de dubbing montat pe lita. Tu lita de cupru o pui in 4?
 Jim Schollmeyer asa face. Eu am incercat sa fac simplu numai din doua si nu mi-a placut  asa de mult. Se destrama in timpul montajului... Apoi mi-a fost lene sa mai incerc. Adevarul ca nu am gasit lita  asa de subtire ca sa o montez in 4.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #12 : 04 Martie 2006, 12:44:54 pm »

Sorine,  apropo de dubbing montat pe lita. Tu lita de cupru o pui in 4?
 Jim Schollmeyer asa face. Eu am incercat sa fac simplu numai din doua si nu mi-a placut  asa de mult. Se destrama in timpul montajului... Apoi mi-a fost lene sa mai incerc. Adevarul ca nu am gasit lita  asa de subtire ca sa o montez in 4.

Litza e pusa in 2. S-ar putea sa nu-tzi iasa daca depui firele de blana cu mana, chiar daca folosesti ceara. Inca nu am vazut o "perie" dubbind mai densa si mai constanta decat cea de care zic. "Rama" descrisa mai sus contzine si firele de par care sunt atrase electrostatic pe retzeaua de fire de cupru. S-ar putea sa mearga si in 4, dar cred ca itzi ia timp sa depui parul intre cele 4 spire. Litza subtzire gasesti in bobinele de radio vechi (nu transformatoare de retea) - gasesti chiar in 0.07 mm dia. Pe mine ma intereseaza si productivitatea de realizarea a sārmelor de dubbbing  - cca 120/ora/rama.
Memorat
marius pesc
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #13 : 04 Martie 2006, 10:53:20 pm »

Pot sa fac rost de materiale pt legat muste artificiale, marci franceze consacrate: Maryat, Mouche de Charette, Ragot, etc.Cirlige pt muste si pt streamere Pascal Cognard, VMC, Tiemco.Ate, dubbinguri, pene(METZ),si tot ce trebuie unui muscar.NU SINT INDIENE!!! Preturi bune.prefer sa trimit mai multe materiale deodata ca sa evit pachetelele mici.Ma puteti contacta pe mail la klausmusik@yahoo.fr
PS: am si snururi, backinguri, "cozi de soarece", ustensile pt legat muste.
Multumesc.
Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #14 : 05 Martie 2006, 08:13:57 am »

Pot sa fac rost de materiale pt legat muste artificiale, marci franceze consacrate: Maryat, Mouche de Charette, Ragot, etc.Cirlige pt muste si pt streamere Pascal Cognard, VMC, Tiemco.Ate, dubbinguri, pene(METZ),si tot ce trebuie unui muscar.NU SINT INDIENE!!! Preturi bune.prefer sa trimit mai multe materiale deodata ca sa evit pachetelele mici.Ma puteti contacta pe mail la klausmusik@yahoo.fr
PS: am si snururi, backinguri, "cozi de soarece", ustensile pt legat muste.
Multumesc.

Marius,  salut.
 Spune-mi  cu cat pot sa cumpar un gat metz bronz? La fel, imi dai un pret pt un dubbing de ureche de iepure sau de antron sau un SLF?
Dar un tipet conic?

merci:)

PS
carligele Kamasan sunt scumpe  la voi in franta?
Memorat
Pagini: 1 2 3 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.